
Vücut estetiği ile ilgili en sık rastlanan şikayetlerden biri de kol derisinin sarkmasıdır. Yaşlanmanın ve yer çekiminin etkisiyle, derimizin elastikiyeti ve deri altı yağ dokusu azalır. Bunun yanında genetik, fazla kilo alıp-verme, güneşe fazla maruz kalma gibi etkenler de deri altı dokusundaki gevşemeyi hızlandırır. Üst kolun arka ve iç yüzünden dirseğe doğru olan deride sarkmaya sebep olur. Kol germe ameliyatı bu tip sarkmalara etkili bir çözüm getiren bir uygulamadır.
Kol neden sarkar?
Kol sarkmalarında, yaşlanma, hızlı kilo alıp verme, en öncelikli nedenlerdir. Yine de problemler hastadan hastaya değişim gösterebilir. Kolun üst tarafında arka ve iç kısımlarında ortaya çıkan sarkıklıklar genellikle yağ birikimleri ve deri sarkması şeklindedir. Bunun nedeni bu bölgede deri ve deri altı dokusunun daha gevşek olmasıdır.
Kol germe ameliyatı nasıl yapılır?
Kol germe estetiği, deri fazlalığını çıkarma ve yağ alma gibi iki farklı teknik kullanılarak yapılır. Bu iki yöntem eğer kişi ihtiyaç duyuyorsa aynı anda da uygulanabilir. Operasyon dirsek ve koltuk altı arasındaki bölge için yapılır ve bu bölgelerde oluşan kol sarkmaları düzeltilir. Eğer kol sarkması çok fazla değilse, koltuk altı bölgesinde yapılacak küçük bir kesi ile de operasyon tamamlanabilir.
Kol germe ameliyatı nasıl planlanır?
Kişilerde deri gevşemesi kilo alıp vermeye bağlı ise derinin kalınlığı fazla olabilir. Bu durumlarda önce liposuction işlemi uygulanır ve ardından bol olan deri cerrahi müdahale ile alınır. Bollaşan deri genellikle dirseğe dek devam eden bir torbalanma şeklindedir. Böyle durumlarda kolun koltuk altından dirseğe dek uzayan arka iç kısmında kol germe ameliyatı yapılır.
Kol Germe Ameliyatı Hazırlığı
Kol germe estetiği hastane koşullarında ve genel anesteziyle yapılır. Hastalar ameliyattan en az 3 gün önce aspirin benzeri kanı sulandıran ilaçların alımını kesmelidir.
Kol Germe Ameliyatı Sonrası
Kol germe ameliyatından sonra sıvı birikimlerini engellemek için bölgeye dren adı verilen lastik borular konulabilir. Bunlar ameliyattan sonra 2-3 gün içinde alınırlar. Ameliyatın ardından bölgede oluşabilecek şişme ve ödemi hafifletmek için baskılı bandaj uygulaması yapılır. İyileşme süreci kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir ama 1 hafta içinde tamamen iyileşmek mümkündür.