İmplant uygulaması eksik olan dişlerin yerine konulması maksadıyla çene kemiğinin içine yerleştirilmiş olan vidaya benzeyen diş köküdür. Çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan elde edilmiş olan bu vida bir sure sonra vücudun bir parçası olarak kabul edilir ve bu sayede başarı oranı oldukça yüksektir.
İmplant uygulamaları diş hekimliğinde çok yaygın bir kullanıma sahiptir. Genelde tek diş eksikliklerinde tercih edildiği gibi hiç dişi olmayanlarda da uygulanabilmektedir. Uygulama da eksik olan bölgenin yanındaki komşu dişlere hiçbir zarar verilmez. Bunun için köprü uygulamasından çok daha avantajlıdır diyebiliriz. İmplant sayesinde çiğneme refleksleri ve hissi doğala en yakın şekilde olur. Şu an eksik diş tedavilerinde en çok tercih edilen yöntemlerin başında gelmektedir.
İmplant Hangi Durumda Yapılır?
İmplant uygulaması her durumda yapılmaz bunun için öncelikli olarak estetik açıdan sorun yaşamış olmak önemlidir. Dişlerinde eksiklik olan kişiler etkin bir çiğneme yapamayacağından dolayı besin tüketiminde de sıkıntı yaşanacaktır. Estetik olarak baktığımız zaman en önemlisi konuşmadaki bozuklukların yaşanması insanın kendisine olan güveninin de düşmesine neden olacaktır.
Kimlere İmplant Uygulanabilir?
Genel sağlık durumu iyi olan, sağlıklı dişetleri ve çene kemiğinde implantları destekleyebilecek oranda kemik bulunan, iyi ağız bakımı yapan bireyler implant tedavisinde yüksek başarı oranına sahiptir. Bazı durumlarda kemiğin miktarı implant yerleşimi için yeterli olmaz. Eğer kemik kaybı fazla ise, ileri teknikler uygulanarak implant yerleştirilmesi için uygun alt yapı sağlanarak implantlar yerleştirilebilir.
Saç Ekimi ve Estetik
İnsan estetik açıdan kendisini ne kadar iyi hissederse kendine olan güveni de aynı derece de artacaktır. Buna kellik problemi de dahildir. Ancak günümüz teknolojisinde dişlerdeki eksiklik ya da saçlardaki eksiklik çok başarılı uygulamalarla ortadan kaldırılabiliyor. Kellik sorunu yaşayanlar saç ekimi yaptırarak yeniden eski haline